Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

‘GAZETECiLERiN iŞi ZOR`

‘GAZETECiLERiN iŞi ZOR`

Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri `10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nde Atatürk Onur Anıtı`na çelenk koydu ve Samsun`da ebediyete intikal etmiş gazetecileri mezarları başında andı.

BÜTÜN HAKLAR GERİ ALINDI
Samsun Valiliği tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Sevgi Kafe`de düzenlenen etkinliğe katılan cemiyet üyeleri, Atatürk Anıtı`na çelen sundu. Bugünün bayram gibi kutlanmasını eleştiren Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, "10 Ocak 1961 tarihinde gazeteciler büyük haklar elde etmiş, ancak zaman içerisinde bu haklar siyasi iktidarlar tarafından ellerinden alınmıştır. Yani ortada “Bayram” yapacak bir durum yoktur. Neyin Bayramını kutlayalım" dedi.

ÇALIŞMA KOŞULLARI AĞIR
`10 Ocak`ın, alınan hakların iadesi için mücadele günü olabileceğine işaret eden Başkan Yazıcı, yerel gazetelerin ve gazetecilerin ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarla boğuştuğunu belirterek, gazetecilerin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Çarşamba`da bir gazeteci arkadaşımızın bürosu belediye tarafından mühürlenerek kapatıldı. Ortada birçok çözüm yolu varken, böyle bir yolun seçilmesi kabul edilebilir bir durum değil. Üstelik bunun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`ne denk getirilmesi ise manidardır” diye konuştu.

MEZARLIKLAR ZİYARET EDİLDİ
Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulunan Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri daha sonra ebediyete intikal etmiş olan gazeteciler İsmet Hatipoğlu, Nazif Demirel, Ahmet Demirel ve Bahri Altay`ın mezarlarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretlerini geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Yazıcı, Samsun Basınının yeniden ayağa kalkması için, geçmişten ders çıkarması gerektiğini söyledi.